Despertar esencial
Despertar esencial 

El món de les plantes

Les propietats terapèutiques de les plantes es coneixen des de l'antiguitat i s’han trobat tauletes d'argila sumèries i papirs egipci amb la descripció i l'ús de certes plantes com la murta, el cànem, la farigola o el saüc. Els grecs i els romans també van fer contribucions importants a l'estudi de les plantes, incloent Plini el Vell que va escriure la seva història natural en 37 volums i que va ser divulgada manta vegades durant tota l'Edat Mitjana.

 

Les plantes poden tenir diferents propietats en funció del tipus de molècules que les composen. Trobarem doncs plantes que tenen capacitats antiinflamatòries, antiespasmòdiques, antisèptiques, antioxidants, antihistamíniques, antifúngiques, antivirals, etc. 

 

Utilitzem les plantes en formes tan diverses com les tisanes, els ungüents, les tintures, els vins, els supositoris o les càpusles entre altres.

 

Sovint treballo amb ungüents elaborats amb olis essencials o amb tintures alcohòliques. És un procés llarg i laboriós ja que jo mateixa recullo les plantes i les macero en alcohol. En alguns casos el temps de maceració es perllonga durant alguns anys. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Consulti amb el seu metge si té algun dubte. La informació proporcionada en aquesta pàgina web no pretén prescriure, substituir cap medicació o ser presa com a consell mèdic.

 

Àngels Campà

Despertar essencial

 

Galileu 264 àtic 1a

08224 Terrassa

 

Perris 59, 1r 2a

17130 L'Escala

 

Tel:666708694

info@despertaresencial.com

 

Instagram

Canal YouTube